Tuning? Optimalisering? Chipping?

Hva er omprogrammering/tuning?


Omprogrammering også klat chip tuning, optimalisering, diesel tuning er alt det samme. Det hele går ut på å endre eller modifisere den programmerbare «read only memory»-chippen i kjøretøyets elektroniske styreenhet (ECU) for å oppnå økt ytelse, enten det er mer kraft, renere utslipp, eller bedre drivstoffeffektivitet.

Dette ble gjort med motorer på 1980- og 1990-tallet. I dag kan begrepet chiptuning være misvisende siden det også innebærer ECU-tuning som ikke involverer å bytte brikken.

               Hvor mye effekt kan jeg forvente?Dette er avhengig av hvilke type motor du har. På biler med turbo så er  25 – 70 prosent økning vanligst.

Det er store forskjeller for hva som kan hentes ut, enkelte biler kan faktisk tunes opp nesten 90%. Dette kan være pga at samme motor er levert fra fabrikk med nesten tilsvarende effekt fra fabrikk i en annen modell

.

Du kan chiptune en bil uten turbo også, men effektøkningen blir noe lavere. Ca 5 prosent er det mest vanlige. På dem fleste av disse bilene er vi ærlig og sier at det ikke er verdt pengene rettogslett.

.

              Er det driftssikkert?


Ja! Dette avhenger selvfølgelig på motorens tilstand. Viktige servicepunkt er oljeskift på motor og automatkasse. På genrell basis anbefaler vi og ofte bytte olje på både motor og gear uavhengi av tuning eller ikke. Dagens oljer er tynne og kjørelengden mellom hvert bytte er trekt vel langt. Dette gjelder også girkasser som er påstått at det aldri trengs oljebytte på.

TuningService leverer skreddersydd software til hver enkelt kjøretøy. Med flere tusen biler bak beltet føler vi oss trygge på at vi har erfaringen og kunskap til og trygt kunne levere kundens ønsker innenfor trygge rammer,


                Kan kjøretøyet settes tilbake til orginalt?Ja. Vi lagrer alltid original software og tunet software for alltid på våre landsdekkende servere.


Vi har også fornøyd garranti! Er du ikke fornøyd kan vi sette bilen tilbake til orginalt og du får pengene tilbake.

Garrantien gjelder innenfor en tidsperiode.

Hvordan gjør vi det?


På dem fleste biler kan vi i dag gå inn via OBD porten. Med lisensiert spesial verktøy endrer vi via porten programmvaren i din bil. Vi monterer ikke noe boks eller annet universalt lureri, men vi tar ut orginal data, endrer den og setter den tilbake. I ettertid vil det ikke vises på noe måte og tuninga er en del av orginal programmering i bilen. Du kan ikke miste noe ved avkopling av batteri osv.

Det hele tar normalt 1 liten time. Enkelte biler kan ikke tas via OBD og krever litt mer og kan ta noe lengre tid. 

TLF: 90553105


FACEBOOK: www.facebook.com/tuningbodo

Copyright @ All Rights Reserved        Org nr 817827942

VISA

MASTERCARD

VIPS

KONTANT

KLARNA (faktura, avbet)